Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Η Αλεξάνδρα Μητσιάλη στο 6ο Δημοτικό σχολείο Πύργου

Την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015 επισκέφθηκε το 6ο Δημοτικό σχολείο Πύργου η συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Αλεξάνδρα Μητσιάλη.  Στο φιλόξενο χώρο της βιβλιοθήκης του συναντήθηκε με τα παιδιά της Γ΄τάξης και τις δασκάλες τους Σοφία Μαραβέλια και Κατερίνα Μπελελή.
Τα παιδιά είχαν διαβάσει τα βιβλία της κ. Μητσιάλη 
και συζήτησαν μαζί της γι' αυτά. 
Στάθηκαν περισσότερο στο βιβλίο 
"Το απίστευτο σχέδιο της Μυρτώς και του Περικλή!"

Μίλησαν για τη μάγισσα Λεφτού που κυκλοφορεί στην πόλη, δίνει τις πιο παράλογες και άδικες διαταγές, παρακολουθεί τα πάντα μέσα από ένα γυάλινο μάτι, βασανίζει τους πάντες και έχει ανακαλύψει έναν τρόπο να κρατά τους ανθρώπους ζαλισμένους και υπάκουους.
Οι ερωτήσεις των παιδιών ήταν έξυπνες και οι απαντήσεις της κ. Μητσιάλη έδιναν την ευκαιρία να προχωρήσει  η συζήτηση πιο πέρα και να γίνει ενδιαφέρουσα και ουσιαστική.



Στη συνέχεια η συγγραφέας διάβασε στα παιδιά το βιβλίο της "Το υπόσχομαι" και η συνάντηση έκλεισε με ένα επιδαπέδιο παιχνίδι βασισμένο στα βιβλία της.
Αμέσως μετά συνάντησε τα παιδιά της Α΄ τάξης. Τα παιδιά συζήτησαν για τα βιβλία της συγγραφέως που ανήκουν στη σειρά "Χωρίς σωσίβιο":
·       "Το υπόσχομαι"
·       "Θέλω να σας πω την αλήθεια"
·       "Με λένε Νιλουφέρ".
Τα βιβλία αυτά είναι ενταγμένα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει το σχολείο τους:
 «Γνώρισε τους φίλους μου: ο ξένος, ο άλλος, ο διαφορετικός».
Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν στην αμεσότητα με την οποία τα προσέγγισε  η Αλεξάνδρα Μητσιάλη και η συμμετοχή τους ήταν αυθόρμητη και ζεστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου