Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

«Τι ζητάει ο Ζήνων» Ιουλίτα Ηλιοπούλου



Μια γιορτή για τα παιδιά ήταν η χθεσινή, όπως ακριβώς ξέρει να πραγματοποιεί κάθε φορά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου για τους μικρούς φίλους του κινηματογράφου και όχι μόνο. Έτσι λοιπόν, την ενδιαφέρουσα ιστορία ενός μικρού βιβλιοθηκάριου, του Ζήνωνα, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν χθες το πρωί οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Επιταλίου από την ποιήτρια και συγγραφέα του παραμυθιού «Τι ζητάει ο Ζήνων» Ιουλίτα Ηλιοπούλου. Η σύντροφος του μεγάλου ποιητή Οδυσσέα Ελύτη επισκέφθηκε χθες τον χώρο του δημοτικού σχολείου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, όπου αφηγήθηκε στους μικρούς μαθητές το παραμύθι. 

Η ιστορία του Ζήνωνα αφορά έναν βιβλιοθηκάριο ο οποίος εργαζόταν ως βοηθός στην βιβλιοθήκη του νησιού που έμενε. Όμως στην πραγματικότητα ο Ζήνων ήταν ένας ταξιδευτής ονείρων, κολυμβητής των ζωγραφιών, τεχνίτης φαντασίας, ηλεκτρολόγος των αστεριών, υδραυλικός των κυμάτων και ξυλοκόπος των νυχτερινών σκέψεων. Έτσι τον παρομοιάζει τον Ζήνωνα το παραμύθι και έτσι είναι. Οι μαθητές από τις τάξεις του δημοτικού σχολείου άκουσαν με προσοχή και ενδιαφέρον την ιστορία του Ζήνωνα, ενώ λίγο αργότερα ζωγράφισαν οι ίδιοι εικόνες που κράτησαν από την αφήγηση, εκφράζοντας με έναν δικό τους τρόπο συναισθήματα για τον ήρωα του παραμυθιού. 

Παράλληλα τα παιδιά, που αγάπησαν αμέσως το παραμύθι της Ιουλίτας Ηλιοπούλου προσέφεραν στην ίδια ένα μουσικό κουτί ως ένδειξη ευχαρίστησης για την επίσκεψή της στο σχολείο, ενώ συνομίλησαν μαζί της θέτοντας διάφορες ερωτήσεις γύρω από την ιστορία που αφηγείται το παραμύθι. Η Ιουλίτα Ηλιοπούλου από την μεριά της έδωσε στους μικρούς μαθητές από ένα συμβολικό δώρο.


Άξιο αναφοράς είναι ότι στις 30 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μια ξεχωριστή εκδήλωση στο θέατρο «Απόλλων» η οποία περιλαμβάνει την διασκευή του ομότιτλου βιβλίου της Ιουλίτας Ηλιοπούλου σε μουσικοθεατρική παράσταση για τα παιδιά. Την αφήγηση θα κάνει η ίδια με την συνοδεία ενός εξαίρετου μουσικού συνόλου υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Άλκη Μπαλτά. Τέλος να σημειωθεί ότι την ποιήτρια συνόδευσε στο δημοτικό σχολείο Επιταλίου η κα Ρουμπίνη Σταγκουράκη εκ μέρους του Φεστιβάλ Κινηματογράφου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου